Search
Close this search box.

معرفی قطعات جاروبرقی و عملکرد هر کدام

چکیده محتوا این صفحه

معرفی قطعات جاروبرقی و عملکرد هر کدام

جارو برقی یکی از وسایلی است ، که امروزه در خانه همه افراد جامعه استفاده می شود . با توجه به اهمیت این وسیله لازم است با قطعات جاروبرقی و عملکرد آن ها آشنا باشید ، تا در صورت بروز مشکل خیلی سریع، آن را تشخیص داده ، نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید .

با توجه به اهمیت وجود جاروبرقی در منازل ؛ با ما همراه باشید ، تا با بخش های گوناگون و عملکردی که دارند آشنا شوید .

بیشتر بخوانید: علت جلو نرفتن تایمر ماشین لباسشویی چیست ؟

آشنایی با قطعات جاروبرقی و عملکرد آن ها

درباره قطعات جاروبرقی باید بگوییم ، که دارای چند تقسیم بندی هستند . مهمترین قطعه ی جاروبرقی موتور آن است ، که خود از قطعه هایی تشکیل شده ، این قطعه ها در کنار همدیگر وظیفه مکش را انجام می دهند . اجرای موتور جارو برقی شامل

  • استاتور
  • روتر یا آرمیچر
  • جاروبک‌ها یا زغال‌ها
  • پروانه
  • کلکتور یا بالشتک

 

  1. استاتور

این بخش از قطعات جاروبرقی مربوط به قسمت ساکن موتور می باشد . استاتور وظیفه دارد ، که درون موتور میدان الکتریکی ایجاد کند . وجود میدان مغناطیسی باعث انتقال برق به دیگر قطعه ها می شود .

  1. روتر یا آرمیچر

جاروبرقی ها دارای یک بخش متحرک هستند ، که از آن ها با عنوان آرمیچر و روتر یاد می کنند . این قسمت خودش از بخش های مختلفی مانند کلکتور ، بلبرینگ و …. ساخته شده اند . همه این قطعات در کنار هم نقش چرخندگی و تحرک را در جاروهای برقی ایفا می کنند .

  1. جاروبک یا زغال ها

جاروبک یا زغال ها به عنوان انتقال دهنده در قطعات جاروبرقی شناخته می شوند . این قطعه ها انرژی الکتریکی را به کلکتور آرمیچر منتقل می کنند .

یکی از بخش های جاروبرقی که بیش از دیگر نقاط مستعد خراب شدن می باشد . زمانی که برای ساختن این بخش از وسایل نامرغوب و فیک استفاده کنند، امکان دارد جاروبرقی بر اثر جرقه زدن دچار سوختگی شود .

 

  1. پروانه

در میان قطعه های جاروبرقی دو پروانه وجود دارد . یکی از این پروانه ها به صورت ثابت و دیگری به شکل چرخان است . همانطور که قبلا اشاره کردیم ، یکی از این پروانه ها به حالت چرخان هستند ، دیگری در جای خود ثابت می باشد . پروانه چرخان به آرمیچر متصل است و باعث می شود که درون جارو برقی فرایند مکش ایجاد شود .

  1. کلکتور یا بالشتک

در ساختار کلکتور جاروبرقی ها ، دو نوع سیم پیچ به کار می رود ، که محل قرارگیری آن ها بر روی تیغه ها قرار دارد . این قطعات دارای کارکرد چرخشی هستند ، که برای فعالیت روتور پیش بینی شده اند . برای چرخیدن این بخش از جاروبرقی ، به میدان مغناطیسی نیاز است .

دیگر قطعات جارو برقی را بشناسیم

قطعات جارو برقی در کنار موتور ، امکان مکش کردن را به وجود می آورند . هر کدام از این قطعات برای فرایند جارو کشیدن لازم هستند .

  • مدار جاروبرقی

یکی از قطعات جاروبرقی ، که مسئولیت نظارت و مدیریت مکش و موتور را بر آن می باشد ، مدار جاروبرقی است . با تنظیم قدرت جارو برقی به واسطه مدار مربوطه ، فرمان های لازم به موتور ارسال می گردد ، میدان الکتریکی در این شرایط عکس العمل مورد نظر شما را اجرا خواهد کرد .

هنگامی که اخطار پر شدن کیسه توسط مدار ابلاغ می شود ، فورا نسبت به خالی کردن آن اقدام کنید . در صورتی که نسبت به تخلیه کیسه بی توجه باشید ، در صورت عدم توجه امکان صدمه به موتور و سوختگی وجود دارد .

 

  • فیلتر جاروبرقی

فیلتر یکی دیگر از قطعه های جاروبرقی است ، که در روند آن تاثیر زیادی دارد . این قطعه وظیفه دارد ، که از رسیدن گرد و غبار مکیده شده توسط جاروبرقی ، به بخش موتور پیشگیری کند . فیلترها در حقیقت عملکرد بهینه ای در ارتباط با کارکرد جاروبرقی دارد .

  • کیسه جاروبرقی

کیسه جاروبرقی از دیگر قطعات جاروبرقی به شمار می رود ، این بخش شبیه به یک محفظه است ، که گرد و غبار ، زباله ها را ، که از سطوح جمع کرده درون خود جای می دهد . زمانی که کیسه های جاروبرقی پر می شوند ، کیفیت مکش جارو به میزان زیادی ئچار افت می شود . به همین علت پیشنهاد می شود ، به محض پر شدن کیسه ، هر چه سریعتر آن را خالی نمایید .

علاوه بر کیسه های دائمی ، می توانید از کیسه های جاروبرقی ، یکبار مصرف و چند بار مصرف استفاده کنید .

قطعات جاروبرقی در بخش بیرونی

قطعه هایی که در ابتدا به آن ها اشاره کردیم ، قطعات درونی جاروبرقی هستند . لازم است بدانید که جاروبرقی ها دارای قطعه هایی در بخش بیرونی خود می باشند ، که در پایین به معرفی آن ها خواهیم پرداخت .

  • خرطومی

یکی از قطعات جاروبرقی در بخش بیرونی ، خرطومی می باشد . این بخش مسیر مکش جاروبرقی را از سطح بیرونی ، تا درون کیسه ایجاد می کند . خرطومی ها در مدل ها و سایزهای مختلفی برای جاروبرقی ها وجود دارند .

  • برس یا پارویی

این بخش از جاروبرقی به عنوان قطعه ای شناخته می شود ، که به صورت مستقیم با سطح زمین درگیر می باشد . در نمونه های جدید جاروبرقی ها سری های مختلفی طراحی شده ، که هرکدام برای سطوح مختلفی مانند سرامیک ، موکت ، فرش مناسب می باشند .

  • لوله تلسکوپی

یکی دیگر از قطعات جاروبرقی در قسمت بیرونی لوله تاسکوپی می باشد . این لوله را از جنس فلزات می سازند . دلیل انتخاب فلزات برای این بخش سختی آن است ، که موجب می شود لوله مورد نظر در هنگام جارو کشیدن ، بدون تغییر حالت و با عملکرد ثابتی فرایند جارو کشیدن را انجام دهد .

سخن پایانی

حال که یا قطعات جاروبرقی آشنا شدیم ، باید بدانید که این اجزا امکان ندارد ، بنا به هر دلیلی دچار مشکل شوند ، کارکرد موتور را دچار اختلال می کنند . در این مواقع بهتر است فورا نسبت به تعمیر جاروبرقی اقدام کنید .

یکی از مهمترین موارد ، در تعمیر جاروبرقی وجود دارد ، انتخاب تعمیرکار باتجربه ، متخصص است. گروه تعمیرکار گروپ ، از یک تیم متخصص در این زمینه برخوردار است .

یکی از موارد مهم در هنگام تعمیر اجزای جاروبرقی ، استفاده از قطعات اصلی و اورجینال است . با مراجعه به تعمیرگاه های معتبر تعمیر جاروبرقی خود را تضمین کنید . می توانید پیش از ثبت تعمیرات از مشاوره های لازم بهره مند شوید .

بیشتر بخوانید: تشریح مدار و قطعات برد یخچال ساید

درخواست آنلاین تعمیر لوازم خانگی
تکنسین های ما در سریع ترین زمان با شما در تماس خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *